Home > Laatste nieuws > “Ontpoppen op eigen wijze”

“Ontpoppen op eigen wijze”

Obs de Vlindertuin in Ameide was afgelopen juni druk bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe gebouw, toen ze werd uitgenodigd voor een verificatieonderzoek van de Onderwijsinspectie. Met een voldoende voor veiligheid en pedagogisch klimaat kan de school trots zijn op de resultaten. Ook over de invulling van actief burgerschap, waar landelijk veel scholen nog zoekende in zijn, is de inspectie te spreken. Voor het predicaat ‘goed’ moet een school een speciale aanvraag doen. De Onderwijsinspectie heeft geadviseerd voor dit predicaat te gaan!

Clusterdirecteur Denice Hopkoper is trots op de resultaten en vertelt: “Het is heel fijn om terug te zien, dat het beleid dat we met ons team hebben uitgezet, ook door de Onderwijsinspectie wordt gezien en gewaardeerd. We willen onze kinderen de wereld laten zien en laten ontwikkelen op eigen niveau, eigen tempo en eigen manier. Daar hebben we de slogan bij onze nieuwe naam op gekozen: ‘ontpoppen op eigen wijze!’.

Locatiecoördinator Merel van Dongen geeft een voorbeeld: “Herfst is het nieuwe thema waar de kleuters van obs de Vlindertuin mee gaan starten. Waar kan je dat beter onderzoeken dan buiten? Ze blijven niet in boekjes hangen, maar gaan er op uit. In samenwerking met ouders is een leerzame en gezellige excursie bedacht. Met elkaar zijn ze de natuur in gegaan. De leerkrachten hebben ter plekke de woordenschat-les gegeven, met de kleuters onderzocht hoe de natuur eruitziet en materiaal verzameld voor werkjes en activiteiten in de klas. Aan het eind van het thema gaan we nog een keer terug!”